Geen reacties

Carnaval vieren in gemeente Lingewaard

Benieuwd waar u het beste carnaval kunt vieren in gemeente Lingewaard? Tijdens carnaval is Huissen the place to be! Huissen staat bekend om de gezelligheid en ook mensen buiten de gemeente Lingewaard komen tijdens deze dagen verkleed naar Huissen. Daarnaast worden de optochten in Angeren en Gendt ook drukbezocht! Hieronder heb ik de populairste carnaval evenementen op een rijtje gezet. Hoe gaan jullie verkleed dit jaar?

Optochten

In gemeente Lingewaard worden meerdere grote carnavalsoptochten georganiseerd. Alle optochten vinden plaats op carnavalszondag (26 februari 2017). In Huissen, Haalderen, Angeren, Doornenburg en Bemmel vindt de optocht overdag plaats waarbij Bemmel als laatste begint. In Gendt kunt u de praalwagens in het donker bewonderen. Dit is namelijk een verlichte optocht. Zeker een aanrader!

Optocht

IdolsVoor de kids

Ook voor de kleintjes is er genoeg te doen tijdens carnaval. Vooral vrijdag de 24e staat in de meeste plaatsen in het teken van de kinderen. Op vrijdagavond is er voor de kids in Huissen en Gendt een feest georganiseerd. Op zaterdag is er in Huissen ook een kindercarnavalsmiddag inclusief open podium. In de avond is er een Carnaval Idols. Hier mag u als ouder natuurlijk ook aan meedoen!

Op de laatste dag van carnaval, dinsdag 28 februari 2017, wordt er ter afsluiting nog een kindermiddag georganiseerd in Huissen.

 

mittag buitenpoortFrühshoppen

Aan het zogenaamde Frühshoppen doet gemeente Lingewaard ook uitgebreid mee. Op maandag 27 februari 2017 kunt u vanaf 11:00 uur ’s ochtends al beginnen met gek doen. Ook in de avond gaat gemeente Lingewaard nog vrolijk door! Het is immers de een-na-laatste dag van de carnaval!

Afsluiting carnaval

Dinsdag 28 februari is de laatste dag van carnaval. Ook op deze dag wordt er nog genoeg georganiseerd. Denk aan een Deutsche Mittag met schlagermuziek, maar ook aan een DJ-party in een feesttent.

Genoeg te beleven in gemeente Lingewaard tijdens carnaval! Waar gaan jullie heen? Huissen, Bemmel of toch Gendt? Alvast heel veel plezier! Proost!

Reacties (0)