Geen reacties

Fietsroutes in gemeente Lingewaard

De gemeente Lingewaard bestaat uit de plaatsen Bemmel, Huissen, Gendt, Angeren, Doornenburg, Haalderen, Ressen en Loo. Door de verschillende rivieren, dijken en weilanden kunt u prachtig fietsen in deze regio. Ik heb wat bekende fietsroutes voor u opgezocht en hieronder opgesomd.

Recreatief fietspad (7 km)

In Lingewaard is een recreatief fietspad gelegd. U geniet ongestoord van de natuur vanaf de Karstraat (grens Huissen/Bemmel) via Haalderen en Gendt tot aan het kasteel in Doorneburg. Geniet bij de Linge van het prachtige uitzicht over de veldbloemen en de vele vogels.

 

Rondje pontje (40 km)

Met behulp van het veerpontje steek je bij deze fietstocht drie rivieren over: de Waal, het Pannerdensch Kanaal en de Rijn. De fietsroute leidt u door het prachtige Nationaal Landschap De Gelderse Poort en langs het recreatiegebied De Bijland, populair onder watersporters.

Tip van Frans: vergeet niet de vaartijden van het veerpontje vooraf te checken!

Linge- en waardenroute (33 km)

Tijdens deze route fietst u een groot gedeelte langs de rivier De Linge en het Pannerdensch Kanaal. Ook fietst u grotendeels door Park Lingezegen, een nieuw landschapspark tussen Arnhem en Nijmegen. Bij deze route heeft u kans dat u kuddes Galloway runderen en Konikpaarden tegenkomt!

Linge en waardenroute Lingenwaard

Fietsen door de Ooijpolder en Lingewaard (43 km)

Benieuwd naar de geschiedenis van de steenindustrie in de Ooijpolder en Lingewaard? Dan is deze fietsroute iets voor u. U fietst door Millingen, Ooijpolder, Bemmel, Gendt, Doornenburg en Pannerden.

 

Download fietsroutes

De exacte fietsroutes kunt u gratis downloaden op www.vvvarnhemnijmegen.nl/fietsroutes.

Reacties (0)