Geen reacties

Ontwikkelingen en verwachtingen op de huizenmarkt

Het is u waarschijnlijk niet ontgaan. De huizenmarkt liet in 2016 een opmerkelijk sterk herstel zien. Er is dit jaar een nieuw record aantal woningverkopen bereikt en de prijzen zijn fors gestegen. De voornaamste reden hiervan was de lage rente, de achterblijvende bouw en het vertrouwen bij huizenkopers door de bloei van de economie.

Woningaanbod 2017 daalt

De verwachting is dat ook dit jaar nog veel woningen gekocht zullen worden. Toch merken we wel dat de schaarste toeneemt. Er worden meer huizen verkocht dan dat er nieuwe huizen te koop worden aangeboden. Hierdoor wordt de keuze minder en zijn er veel mensen die ernaast grijpen. Dit gaat een rem zetten op de toename van het aantal verkopen. Ook de stijgende hypotheekrente zal hieraan bijdragen.

Wat gaat er veranderen in 2017?

15 maart is de Tweede Kamerverkiezing. Belangrijk voor de huizenmarkt is natuurlijk de hypotheekrenteaftrek. Wat er gaat veranderen met de hypotheekrenteaftrek is afhankelijk van de politieke partij die de verkiezingen op 15 maart wint. Er zijn erg veel verschillende standpunten met betrekking tot de huizenmarkt. Ik som er willekeurig een paar op:

  • De hypotheekrenteaftrek blijft bestaan
  • De huren moeten omlaag
  • De hypotheekrenteaftrek boven 350.000 euro beperken
  • Meer flexibiliteit in hypotheeknormen
  • De hypotheekrenteaftrek moet versneld worden afgebouwd
  • Meer eigen geld meebrengen voor aankoop eigen huis

Let bij het stemmen dus ook op de standpunten van de politieke partijen over de huizenmarkt.

SPEK DE CLUBKAS: WIN 99 EURO VOOR EEN SPORTCLUB NAAR KEUZE

Spek de club

Frans Knorth Makelaardij is maatschappelijk betrokken en stimuleert graag het sporten onder de jeugd in gemeente Lingewaard en Overbetuwe. Sporten is gezond. Kinderen ontwikkelen zich fysiek en mentaal beter als ze zich lichamelijk inspannen. Deze ontwikkeling zorgt ook voor meer concentratie op school en tijdens het leren. De jeugd heeft immers de toekomst! Om de sportclubs in deze gemeentes te steunen hebben wij de volgende actie:

Bent u of kent u iemand die zijn of haar huis wilt verkopen? Laat het ons weten! Verkopen wij het huis? Dan geven wij 99 euro aan een sportclub in de gemeente Lingewaard of Overbetuwe naar úw keuze. Meedoen aan de actie? Neem contact op met mij of een van mijn collega’s via info@fransknorthmakelaardij of bel 0481-763 963.

Reacties (0)