Geen reacties

Tips voor buitenactiviteiten in Lingewaard/Overbetuwe en omgeving

Het is officieel lente en ook het zonnetje laat zich lekker zien. Heerlijk weer om naar buiten te gaan, maar wat is er allemaal te doen in Bemmel en omgeving? In dit artikel wat tips voor leuke en leerzame buitenactiviteiten met kids!

Speeltuin De Leemkuil

Sinds 1 april is de bekendste speeltuin van Nijmegen weer geopend. De Leemkuil bestaat uit meer dan 80 speeltoestellen verspreid over zo’n 3,5 hectare bos. Het is de grootste speeltuin in deze regio!

Ontdek de natuur bij de uiterwaarden

In het zuiden van Bemmel liggen uiterwaarden. Op de dijk bevindt zich een gerestaureerd dijkmagazijn. Deze locatie is sinds 2001 ingericht als natuurmuseum. Hier wordt vooral natuur uit deze streek getoond. In korte tijd is deze natuurlijke omgeving te bewonderen. Net achter de dijk bevindt zich de Veldschuur. Hier kun je samen met je kids de natuur ontdekken. Ze geven hier regelmatig kinderworkshops en organiseren speurtochten.

Maisdoolhof Speelboerderij

In Malden, vlak achter Nijmegen, bevindt zich de Maisdoolhof Speelboerderij. Er is van alles te beleven en de speelboerderij staat bekend om haar lage tarieven. Het is een leuk uitje voor het hele gezin. Een aantal activiteiten die ze hier hebben: opblaasbaar doolhof, reuze sjoelbak, dartbal, voetbalkooi, hoppaardjes, oude tractor met geluid en een skelterbaan met snelheidsmeter. Genoeg activiteiten om er een leuke dag van te maken. En dat in de buitenlucht!

Sport- en speeltuinvereniging Hulhuizen

In Hulhuizen kunnen de kids in een veilige omgeving op een speelse en ongedwongen manier met elkaar spelen. Naast het verleggen van hun grenzen is het ook een mooie gelegenheid om sociale contacten te leggen.

Boswandeling met kasteelpark

Lekker wandelen door het Hemmense bos. Het bos heeft een rijke geschiedenis en bestaat naast bos ook uit weilanden en een kasteelpark. Ook leuk met kinderen dus!

Dieren bewonderen in de kinderboerderij

Op een zonnige lentedag is het ook leuk om met de kids naar de kinderboerderij te gaan. Vlak buiten gemeente Lingewaard, o.a. in Arnhem, Nijmegen en Zevenaar, bevinden zich een aantal kinderboerderijen.

Speeltuinvereniging De Doornenburg

Achter kasteel Doornenburg (wat ook een leuk uitje is) bevindt zich de speeltuinvereniging. De speeltuin is voor alle leeftijden geschikt. Het is ook een leuke plek om een kinderfeestje te geven.

Picknicken in het park

Ook leuk: lekker picknicken in een parkje in de buurt! Genoeg parkjes te vinden in gemeente Lingewaard en Overbetuwe. Enkele voorbeelden: Slingerbos in Huissen, Pocketpark De Poel in Bemmel, Het Strandpark in Slijk Ewijk en Vis- en recreatieplassen Het Broek in Gendt. Bij Het Broek kun je picknicken combineren met vissen, ook leuk!

 

VERDIEN 99 EURO VOOR UW SPORTCLUB Spek de clubkas bij Frans Knorth

Frans Knorth Makelaardij is maatschappelijk betrokken en stimuleert graag het sporten onder de jeugd in gemeente Lingewaard en Overbetuwe. Sporten is gezond. Kinderen ontwikkelen zich fysiek en mentaal beter als ze zich lichamelijk inspannen. Deze ontwikkeling zorgt ook voor meer concentratie op school en tijdens het leren. De jeugd heeft immers de toekomst! Om de sportclubs in deze gemeentes te steunen hebben wij de volgende actie:

Bent u of kent u iemand die zijn of haar huis wilt verkopen? Laat het ons weten! Verkopen wij het huis? Dan geven wij 99 euro aan een sportclub in de gemeente Lingewaard of Overbetuwe naar úw keuze. Meedoen aan de actie? Neem contact op met mij of een van mijn collega’s via info@fransknorthmakelaardij of bel 0481-763 963.

Reacties (0)