fbpx

Profetenlaan 15 Heilig Landstichting

€895.000 /k.k.
Referentienummer: BL101302 / 3712425
Soort woning: Villa
Woonoppervlakte (m2)
230
Kamers
9
Badkamers
1
Slaapkamers
5

Kenmerken

  • Perceelopp.: 1276
  • Bouwjaar: 1923

Faciliteiten

  • Carport
  • Cv-ketel
  • Glasvezel
  • Open haard
  • Tuin

Omschrijving

Denk je aan Heilig Landstichting, dan denk je eigenlijk meteen aan het witte pand met zijn bijzondere poort. De poort én de woning die eraan vastzit, zijn een blikvanger en beeldbepalend voor het dorp. De poort brengt je met zijn wit gesausde gevels, zijn blokvormige bouwmassa en zijn platte dak meteen in Oosterse sferen. En dit geheel is nu te koop! Wat is er unieker dan een pand bezitten met een grote historische waarde? Eén met een niet voor niets beschermde status? En in dit geval een pand dat een essentieel onderdeel is van een verzameling gebouwen dat samen het complex van Heilig Landstichting vormt? Niets! En dan hebben wij het nog niet eens gehad over de fantastische ligging, aan de zuidzijde van de Profetenlaan. Tegenover een park gelegen met vrij uitzicht. Verschillende wandelroutes, centrum van Nijmegen, UMC Radboud en de universiteit in de nabije omgeving, vrij uitzicht, rustig gelegen, grenzend aan een park… Ja, ook de ligging zorgt ervoor dat je meteen verliefd wordt. De rondleiding door het huis zelf is al een hele belevenis. Denk je eens in hoe het zou zijn als je er woont?

Begane grond:
De poort is tegen de noordwestelijke hoek van de woning gebouwd, over de Profetenlaan. Als je eronderdoor loopt, vind je de woning dus aan je rechterhand. Het woonhuis heeft dezelfde wit gesausde muren en is voorzien van twee lagen, een plat dak en prachtige ruit ramen. Via de statige voordeur met zinken bekleding en een spitsboogvormig afgesloten bovenlicht met glas-in-lood kom je het huis binnen. Een kleine entree geeft toegang tot een ruimte met toilet, fonteintje en aansluiting voor de wasmachine en droger én tot de ruime hal met prachtige trap. Via de hal bereik je zowel de woonkamer als de keuken en de eetkamer. Laten we beginnen met de ruime woonkamer, welke voorzien is van een houten visgraatvloer, ruit ramen die het geheel een sfeervolle uitstraling geven en een houtkachel. Je hebt hier ruimte voor een grote zithoek en bereikt er via openslaande deuren het riante overdekte terras en de tuin. Via de schuifdeuren aan de andere kant – die tevens prachtig zijn – bereik je de ontzettend ruime eetkamer die óók voorzien is van een visgraatvloer en grote ruit ramen. Door naar de net zo ruime keuken, waar tevens ruimte is voor een zithoek. De keuken zelf is van hout en de vloer is van steen.

Verdieping:
Via de mooie trap in de hal bereik je de verdieping. Hier vind je een ruime overloop die toegang biedt tot maar liefst vier slaapkamers – waarvan één heel groot en met inbouwkast over de gehele breedte – en een badkamer met groot raam, douche, toilet en een wastafel. Via de overloop bereik je ook de bovenverdieping van de poort, welke is voorzien van een kantoor (met dakraam) en een vijfde slaapkamer.

De tuin:
Ook deze is niet mis! Aan de kant van de woonkamer vind je een groot terras met prachtig houten overkapping, grenzend aan het huis. En verder? Wat dacht je van kronkelpaadjes, veel gras, veel bomen, een schuur en vooral: heel erg veel ruimte! De tuin heeft een rustgevende werking op je, dat merk je meteen zodra je erdoorheen loopt. Aan de achterkant van het huis bevindt zich de carport, die tevens te bereiken is via de tuin.

Bijzonderheden:
– De poort is voorzien van kunststenen borden met opschriften en een religieuze mozaïekvoorstelling (recht boven de doorgang).
– De woning en de poort zijn rond 1923 gebouwd.
– Het pand is het werk van architect J. Sluyt en beeldend kunstenaar P. Gerrits, in opdracht van De Heilig Landstichting.
– Het pand is van architectuurhistorische waarde, van stedenbouwkundige waarde én van cultuurhistorische waarde
– Maar bovenal is het een prachtig pand met een geweldige ligging en een fantastische tuin!

Tags